اخبار, نشست خبری

کاهش یک‌شبه ۰.۶ درصدی اشتغال در صنعت پوشاک

در پی حادثه دردناک و دلخراش ساختمان پلاسکو، ۴هزار شغل از بین رفت. در همین راستا علی ربیعی بیان کرده است کارگران بیکار شده پلاسکو برای دریافت بیمه بیکاری از فردا به ادارات کار مراجعه کنند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در پی حادثه  دردناک و دلخراش آتش سوزی و فروریختن ساختمان پلاسکو تعداد زیادی از واحدهای تولیدی سوخت،در پی این حادثه ۴ هزار نفر در این ساختمان دارای شغل بودند که شغل آنها از بین رفت.

طبق آمار وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی در حال حاضر حدود ۵۵۰ هزار نفر درصنعت پوشاک شاغل هستند و با توجه اینکه حدود ۵۶۰ واحد تولیدی و تجاری در این پاساژ مشغول فعالیت هستند، محاسبات نشان می دهد که ۰٫۶ درصد از سهم اشتغال صنعت پوشاک متعلق به پلاسکو بوده است. اینکه یک مجتمع ۱۶ طبقه‌ای ۰٫۶ درصد از اشتغال صنعت پوشاک را به خود اختصاص دهد نشان دهنده سهم بسزای آن در اشتغال است.

اهمیت  صنعت پوشاک تا جایی است که چندی قبل سند توسعه این صنعت در شورای عالی اشتغال به تصویب رسید.

علی ربیعی ، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: در حال حاضر ۵۵۰ هزار نفر در صنعت پوشاک شاغل هستند که البته زنجیره اشتغال در این صنعت، متاسفانه آسیب دیده است؛ به طوری که مزارع پنبه ما به کشت برنج تبدیل شده است. علاوه بر این، زنجیره پایین‌دستی صنعتی پوشاک نیز متاسفانه به دلایل مختلف از جمله عقب‌ماندگی تکنولوژیکی، طی دهه‌های اخیر مغفول مانده است که باعث شده در پایین‌دست اشتغال بسیاری را از دست دهیم و صنعت پوشاک نیز مستثنی از آن نیست.

 

بیکاری ۴هزار نفردر فاجعه پلاسکو

 

اما در راستای این آتش سوزی اشتغال ۴هزار نفری در پلاسکو  از صنف پوشاک از بین رفت.

محمود نبوی، رئیس سابق اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک با بیان اینکه بیشتر واحد‌های ساختمان پلاسکو تهران بیمه نداشتند گفت: باوجوداینکه ۶۰۰ واحد تولیدی و تجاری فعالیت خود را از دست داده‌اند، بعید است این امر بر قیمت‌ مایحتاج و البسه مردم در شب عید تأثیرگذار باشد.

وی با بیان اینکه ۶۰۰ واحد تولیدی و فروش در این محل وجود داشته است افزود: این واحدها البسه ای را برای فروش شب عید تولید و آماده کرده بودند و به صورت شبانه‌روز در حال تهیه مایحتاج مردم برای ایام  بودند که این حادثه رخ داد.

رئیس سابق اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع  نساجی و پوشاک بابیان اینکه میزان خسارت در بخش پوشاک زیاد است گفت: چک، سفته، مطالبات و دفترنویسی کسبه علاوه بر اجناس آنها در این حادثه از بین رفته و برای صنف پوشاک فاجعه رخ داده است.

وی بابیان اینکه عمده واحدهای این پاساژ در زمینه تولید پوشاک مردانه و ورزشی فعال بودند، در پاسخ به  تاثیرات این امر بروی روی قیمت کالا در شب عید گفت: اکنون زمان مناسبی برای پاسخ به این سوال نیست اما باید در نظر داشت باوجود اینکه این واحدها فعالیت خود را از دست داده‌اند، بعید است که این امر بر روی قیمت‌های شب عید تأثیر گذار باشد.

نبوی بابیان اینکه بیش از ۴ هزار نفر در ساختمان پلاسکو به‌صورت مستقیم فعالیت می‌کردند گفت: بیشتر این واحدها شرایط لازم برای بیمه شدن را نداشته‌اند و درواقع بیمه نبودند که این امر مشکلات بعدی آنها را بیشتر می‌کند.

به گزارش تسنیم، با توجه به حجم وسیع این حادثه وزارت کار تمهیداتی را برای این حادثه در نظر گرفته است.

 

تسهیلات ویژه برای کارگران و کسبه پلاسکو

 

علی ربیعی، وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره آسیب دیده ساختمان پلاسکو گفت:از فردا صبح کارگران بیکارشده پلاسکو به ادارات کار مراجعه کنند.  بانک رفاه در چند روز آینده به کسانی که کارگران بیکار شده در حادثه پلاسکو را بکار بگیرند وام با سود فوق العاده کم می دهد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تمهیداتی برای پرداخت بیمه بیکاری به کارگرانی که به دلیل ریزش ساختمان پلاسکو بیکار شده اند دیده شده است.  صندوق کارآفرینی امید به واحدهای آسیب دیده وام خواهد داد، همه هزینه های درمان آتش نشانان آسیب دیده را بر عهده می گیریم.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *